Menú

El FIMPT ja té el cartell de la FIMPTeca, l'escenari de suport a la creació

Comparteix:
19/05/2022 14:32

Mamaluca Baila, Sara i els de la via per avall, i els Clau de Mar presentaran propostes ben properes

El Festival de Música Popular Tradicional, que torna a la ciutat del 7 al 10 de juliol, ja ha presentat el cartell complert. Aquesta setmana s'han donat a conèixer els grups que ompliran de música l'escenari de la FIMPTeca, l'escenari de suport a la creació local, que porta propostes properes al públic.

Així, divendres 8 de juliol s'hi podrà veure Mamaluca Baila, un projecte musical que proposa diferents versions de musica llatina de les dues costes: l'americana (Carib i Mar del Plata) i la Mediterrània. Tangos, cúmbies, boleros, rumbes i alguna versió sorprenent més que agafa uns colors inesperats de la mà d'aquest trio, format per Lismary “Candela” Monson; veu prodigiosa, temperament 100/100 caribeny, que arriba des de Veneçuela, cantant i intèrpret amb molt bagatge als escenaris i connexió innata amb el públic; Martin Losa, músic multi instrumentista i compositor, un veritable tot terreny de la música, des de les seves arrels del Mar del Plata ha passejat les seves aptituds per diferents escenaris, des de Nova York a Berlín; i Màrius Milà, músic intuïtiu, amant de les músiques d'arrel, que acompanya amb el pols rítmic el curs i els girs de l'espectacle. La intenció del grup és fer gaudir el públic, tant per escoltar com per ballar.

Dissabte 9 de juliol seran Sara i els de la via per avall els qui amenitzaran la festa.  Als anys cinquanta del segle passat, davant mateix de la plaça on avui s'organitza el FIMPT, una colla de pescadors va obrir un petit restaurant en el que cuinaven el peix que acabaven de pescar a la platja amb la mateixa tècnica que donaria nom a aquell negoci de cuina marinera: el Rossegall. Davant l'èxit de la proposta, el negoci va créixer i gent de tota la comarca omplia les taules de la plaça dia sí, dia també. Tant fou l'èxit del Rossegall que es va començar a cridar i fer venir cantaores de flamenc del Barri Xino de Barcelona per amenitzar els sopars de les taules d'aquesta plaça del barri marítim de Vilanova.

Recuperem, doncs, a partir d'una nova generació de fills del barri, aquells dissabtes de flamenc a la placeta. Ells són Sara Espinosa, flauta travessera i veu; Guillem Bel, guitarra, guitarró i bandúrria; i Gerard Carrasquilla, guitarra i guitarró. El seu repertori reivindica el flamenc autòcton, el flamenc vilanoví, el flamenc d'aquelles nits d'estiu al Rossegall.

Finalment, diumenge 10 de juliol serà el torn del grup de grallers vilanoví Clau de Mar, que va néixer a principis de l'any 2000 en l'entorn de la música tradicional. Iniciats en el món de les gralles de la mà dels Grallers de l'Acord i compartint els primers concerts, cercaviles, matinades i esmorzars de músics amb ells, desenvolupen un estil propi que els caracteritza, buscant aquelles aportacions i influències d'altres grups i altres músics que els ho permeten. Clau de Mar, com a alumnes i deixebles directes dels Grallers de l'Acord i del Miquel Gonzalez, formaran part del seu homenatge. Serà després de la proposta de l'escenari central, i ubicats a l'escenari de la FIMPTeca, oferint un repertori molt especial per a aquesta ocasió.

L'espai FIMPTeca, un dels més estimats pels amants locals del Festival, també inclourà servei de beguda i menjar.

Tota la informació a la web del FIMPT

Mamaluca Baila

Mamaluca Baila

Sara i els de la via per avall

Sara i els de la via per avall

Clau de mar

Clau de mar

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

FIMPT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració